Korallimerellä pulaan joutuneilla suomalaispurjehtijoilla ei akuuttia hätää

Jessica Suni / STT

Australian lähettyvillä Korallimerellä vaikeuksiin joutunut suomalaiskaksikko eteni sunnuntaina hitaasti kohti Australian rannikkoa.

Länsi-Suomen merivartioston meripelastusjohtaja Jussi Ikola kertoo, että paikalliset meripelastusviranomaiset tarkkailevat tilannetta.

– Australialaiset ovat saaneet heihin myös radioyhteyden ja ryhtyvät tarvittaviin toimiin myöhemmässä vaiheessa, hän sanoo STT:lle.

Ikolan mukaan suomalaispurjehtijoilla ei ole akuuttia hätää. Matkantekoa hidastaa kuitenkin poikki mennyt puomi ja rikkinäinen purje. Kaksikko on yhä noin 600 kilometrin päässä Australian mantereesta.

– Vauhti, millä he kykenevät etenemään, on hyvin hidas, ja he ovat niin kaukana mantereesta tai suojasatamasta, että he eivät tämänhetkisellä vauhdillaan ehdi satamaan ennen kuin heiltä loppuu vesi ja ruoka, hän kiteyttää.

Länsi-Suomen merivartiosto sai lauantaina yhteydenoton pulaan joutuneista suomalaisista purjehtijoista. Ikolan mukaan tämäntyyppisiä avunpyyntöjä suomalaisista, jotka ovat joutuneet ongelmiin kansainvälisillä vesillä, tulee muutamia vuosittain.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus

Lisäkasvua ulkomailta – kansainvälistymisstrategia syntyi Keuken kanssa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut