Uusia koronatartuntoja raportoitiin päivässä ennätysmäärä, 872 – tehohoidossa olevien määrä tuplaantui kahdessa päivässä

Suomessa on raportoitu 872 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) keskiviikkona. Kyseessä on toistaiseksi suurin Suomessa raportoitu päivittäinen tartuntaluku.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 7 499 tartuntaa, mikä on 3 561 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin tartuntoja raportoitiin 3 938.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku oli koko Suomessa kahden viikon ajalta yli 135 sataatuhatta asukasta kohden. Edellisellä kahden viikon jaksolla luku oli 71.

Suurinta ilmaantuvuus oli Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (221), Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä (179) ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä (152). Luvut ovat pyöristettyjä.

Edellisen kerran yhtä suuria päivittäisiä tartuntalukuja raportoitiin tämän vuoden maaliskuussa, kun 14.3. kerrottiin 863 uudesta tartunnasta.

Koronatartuntoja tilastoidaan myös näytteenottopäivän mukaan. THL:n mukaan tällä tavalla tilastoitujen koronatartuntojen päivittäinen ennätys on maaliskuun puolivälissä, jolloin yhtenä näytteenottopäivänä otettiin 892 positiivista koronavirusnäytettä.

Toisen rokoteannoksen saaneita yli 2 miljoonaa

THL:n mukaan Suomessa koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa oli keskiviikkona 95 ihmistä, joista tehohoidossa 15.

Sairaalahoidossa olevien määrä nousi maanantaista kahdella ja tehohoidossa olevien määrä kahdeksalla. Tehohoidossa olevien määrä siis kaksinkertaistui maanantain jälkeen.

Suomessa koronarokotteen toisen annoksen on THL:n mukaan saanut nyt hieman yli 2 miljoonaa ihmistä eli 36 prosenttia Suomen väestöstä. Toisen annoksen saaneiden määrä nousi tiistaina raportoidusta luvusta noin 46 300:lla.

Koronavirusrokotteen ensimmäisen annoksen on saanut lähes 3,69 miljoonaa ihmistä eli 66,4 prosenttia Suomen väestöstä. Ensimmäisen annoksen saaneiden määrä nousi tiistaista yli 11 500:lla.

Suomen tartuntatautirekisteriin kirjattiin kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemantapausta viime viikon keskiviikon jälkeen. Tautiin liittyviä kuolemia on ilmoitettu nyt yhteensä 984.

Tautiin liittyvien kuolemantapausten määrä perustuu tartuntatautirekisterin tietoihin, jotka voivat tarkentua takautuvasti.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut