Tampereella raitiovaunu aloittaa virallisen liikennöinnin

Tampereen ratikka alkaa liikennöidä virallisesti tänään, mutta kaikille avoimeen koeliikenteeseen on päässyt aiemminkin. Arkistokuva. TARJA REPO / LEHTIKUVA

STT

Tampereella ratikan eli raitiovaunun liikennöinti alkaa tänään. Raitiotietä pitkin pääsee Pyynikintorilta Hervantaan ja Tampereen yliopistollisen sairaalan alueelta Sorin aukiolle.

Päiväsaikaan vaunut kulkevat 7,5 minuutin vuoroväleillä. Keskustassa vuoroväli on 3–4 minuuttia.

Lähivuosina raitiovaunulla pääsee kulkemaan vielä kauemmas. Raitiotien kakkososa rakennetaan Pyynikintorilta Lentävänniemeen siten, että matka Santalahteen valmistuu vuonna 2023. Loppumatka Lentävänniemeen aloitetaan sitten, kun vesistön täyttölupa Näsisaarta varten on saatu lainvoimaiseksi. Tavoitteena on, että raitioliikenne kulkee Lentävänniemeen asti vuonna 2024.

Raitiotien rakennustyöt alkoivat Tampereella vuonna 2017.

Raitiovaunuliikenteen alkamista juhlistettiin eilen verkkotapahtumassa, jossa selvisivät myös yleisön äänestämät nimet toistaiseksi nimeämättömille kahdelletoista raitiovaunulle. Nimet teipataan raitiovaunuihin Hervanta-fontilla.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Keski-Uudellamaalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut