Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ranskassa murhattiin katolinen pappi – tekijän uskotaan olevan Nantesin katedraalipalon epäilty sytyttäjä

Ranskassa Nantesin katedraalin tuhopoltosta epäillyn miehen epäillään murhanneen katolisen papin maan länsiosassa maanantaina.

Ranskan sisäministeri Gerald Darmanin kertoi murhasta Twitterissä.

– Annan tukeni kaikille katolilaisille maassamme Vendeen alueella tapahtuneen dramaattisen murhan jälkeen, Darmanin sanoi Twitterissä.

Uutistoimisto AFP:n tutkintalähteen mukaan murhan takana on sama mies, jonka epäillään sytyttäneen Nantesin katedraalin tuleen viime vuonna. Lähteen mukaan mies oli mennyt Mortagne-sur-Sevren kaupungissa poliisiasemalle ja kertonut tappaneensa papin.

Murhattu pappi oli 60-vuotias. Lähteen mukaan epäilty murhaaja oli käynyt kyseisen papin kirkossa useamman kuukauden ajan.

Nantesin goottilaisen katedraalin sytyttämisestä epäilty mies on ruandalainen pakolainen, joka on asunut Ranskassa useita vuosia. Hän työskenteli katedraalissa vapaaehtoisena, ja on tunnustanut sytyttäneensä katedraalin palamaan. Hän oli pidätettynä jonkin aikaa, mutta hänet vapautettiin sittemmin tutkinnan ollessa yhä kesken.

Nantesin katedraalin keskeiset rakenteet saatiin pelastettua liekeiltä, mutta tuli tuhosi muun muassa kirkon 400 vuotta vanhat urut.