THL: Uusia koronatartuntoja 765 – Husin alueen ilmaantuvuusluku yli 300

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa lähes 117 000. MIKKO STIG / LEHTIKUVA

STT

Suomessa on raportoitu 765 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahden viime viikon aikana on raportoitu 10 071 tartuntaa, mikä on 3 667 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa lähes 117 000.

Husin alueen ilmaantuvuusluku on nyt yli 300

Koronavirustartuntojen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on nyt lähes 182, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli 115,5. THL:n mukaan suurin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus), jossa se on 300,6.

Ilmaantuvuus on korkea myös Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä (195,5) ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä (194). Matalin ilmaantuvuus on edelleen Itä-Savon sairaanhoitopiirissä (45). Luvut ovat pyöristettyjä.

THL:n mukaan koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa oli eilen perjantaina 88 ihmistä, joista tehohoidossa kerrottiin olevan 22. Sairaalahoidossa olevien määrä nousi keskiviikosta viidellä. Tehohoidossa oli kolme ihmistä enemmän kuin keskiviikkona.

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen saanut lähes 69 prosenttia Suomen väestöstä

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on Suomessa saanut noin 3,81 miljoonaa ihmistä eli 68,7 prosenttia väestöstä, kertoo THL.

Ensimmäisen rokoteannoksen saaneiden määrä nousi eilisestä lähes 20 500:lla.

Toisen annoksen osalta rokotuskattavuus on nyt 42 prosenttia, mikä tarkoittaa noin 2,33 miljoonaa ihmistä. Toisen rokoteannoksen saaneiden määrä kasvoi vuorokaudessa noin 42 300:lla.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Keski-Uudellamaalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut