THL: Suomessa 535 uutta koronatartuntaa – Husin ilmaantuvuusluku jatkaa nousuaan

Suomessa on raportoitu 535 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahden viime viikon aikana on raportoitu 10 025 tartuntaa, mikä on 3 235 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa reilut 117 500.

THL:n mukaan koronavirustartuntojen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on nyt lähes 181, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli 122,5. Suurin ilmaantuvuusluku on edelleen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus), jossa se on noussut reiluun 301:een.

Ilmaantuvuus on korkea myös Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä (190) ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä (186). Matalin ilmaantuvuus on edelleen Itä-Savon sairaanhoitopiirissä (55), mutta myös siellä luku on noussut eilisestä noin kymmenellä. Luvut ovat pyöristettyjä.

Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut lähes 69 prosenttia

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on Suomessa saanut noin 3,83 miljoonaa ihmistä eli 68,9 prosenttia väestöstä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Ensimmäisen rokoteannoksen saaneiden määrä nousi eilisestä hieman yli 12 600:lla.

Toisen annoksen osalta rokotuskattavuus on nyt 42,5 prosenttia, mikä tarkoittaa noin 2,36 miljoonaa ihmistä. Toisen rokoteannoksen saaneiden määrä kasvoi vuorokaudessa noin 29 000:lla.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut