Vireille pantujen konkurssien määrä väheni tammi-heinäkuussa

Vireille pantujen konkurssien määrä väheni tammi-heinäkuussa, kertoo Tilastokeskus. Tammi-heinäkuussa pantiin vireille 1 447 konkurssia, mikä on 23 konkurssia eli 1,6 prosenttia vähemmän kuin samaan aikaan viime vuonna.

Henkilötyövuosien määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 7 306, mikä on 785 henkilötyövuotta eli 9,7 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna.

Vireille pantujen konkurssien määrä väheni eniten majoitus- ja ravitsemistoiminnassa, missä konkursseja pantiin vireille 16,4 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden tammi-heinäkuussa. Kaupan päätoimialalla vireille pantujen konkurssien määrä laski 10,0 prosenttia.

Vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi suhteellisesti eniten maa-, metsä- ja kalatalouden toimialalla, missä kasvua oli 34,2 prosenttia. Lukumäärällisesti eniten vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi rakentamisen päätoimialalla. Toimialalla pantiin vireille 307 konkurssia, mikä on 7,7 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Vuoteen 2019 – eli koronapandemiaa edeltävään aikaan – verrattuna vireille pantujen konkurssien määrä on vähentynyt 6,8 prosenttia.

Mutkikas prosessi

Tilastokeskus muistuttaa, että konkurssin vireillepano ei läheskään aina merkitse yrityksen tai ammatinharjoittajan konkurssiin menemistä ilmaisun varsinaisessa merkityksessä.

– Konkurssi oikeudenkäyntinä on mutkikas ja monia vaiheita käsittävä oikeusprosessi, jonka eri vaiheissa menettely voi jäädä kesken, Tilastokeskus kirjoittaa tiedotteessaan.

Mainos: Keski-Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut