Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paavi kehottaa ihmisiä ottamaan koronarokotteen "rakkauden tekona", jonka avulla pandemia loppuu

Paavi Franciscus on liittynyt näkyvien koronavirusrokotteen puolestapuhujien joukkoon. Paavi sanoo, että koronavirusrokotteen ottaminen on "rakkauden teko", jonka avulla pandemia voidaan saada päätökseen.

– Jumalan ja monien työn ansiosta meillä on nyt rokotteet, jotka suojaavat meitä covid-19-taudilta. Ne antavat meille toivoa pandemian loppumisesta, mutta vain jos ne ovat kaikkien saatavilla ja jos teemme yhteistyötä, paavi sanoi yhdysvaltalaiskampanjan viestissä.

Paavi on 1,2 miljardin katolilaisen johtohahmo.

Rokotekampanjoista huolimatta salaliittoteoriat ja epäluottamus hallituksia sekä lääkevalmistajia kohtaan ovat lisänneet koronan leviämistä. Esimerkiksi Yhdysvalloissa valtaosa uusista vakavista koronataudeista ja koronaan liittyvistä kuolemista on rokottamattomilla ihmisillä.

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on kirjattu koko pandemian aikana 4,37 miljoonaa ja rokotteita on annettu maailmanlaajuisesti yhteensä 4,46 miljardia annosta.

Uudessa-Seelannissa varaudutaan tartuntojen kasvuun

Uudessa-Seelannissa on todettu kahdessa päivässä yhteensä kymmenen uutta maan sisällä tapahtunutta koronavirustartuntaa. Tartunnoissa on yhteys Australiassa leviävään deltamuunnokseen, pääministeri Jacinda Ardern vahvistaa.

Eilen kerrottiin, että saarivaltiossa todettiin ensimmäinen tartunta sitten helmikuun. Tartunta löytyi Aucklandissa henkilöltä, jolla ei ole ollut yhteyksiä ulkomaille.

Pääministeri varoittaa, että tartuntoja voidaan todeta vielä lisää. Asiantuntijoiden mukaan tartuntaryppäässä voidaan todeta jopa 120 koronatapausta.

Uuteen-Seelantiin määrättiin koronasulku tiistaina, ja sen on määrä kestää kolme päivää. Ardernin mukaan uudet tartunnat todistavat sen, että sulku määrättiin oikeaan aikaan.

Uudessa-Seelannissa on todettu noin 2 500 koronatartuntaa sekä 26 koronaan liittyvää kuolemaa. Vain noin 20 prosenttia maan aikuisväestöstä on täysin rokotettu koronaa vastaan.