Ranskalaisviranomaiset pelastivat yli 100 Englannin kanaalin yli yrittänyttä siirtolaista

Englannin kanaalista pelastettiin lauantaina yli sata siirtolaista, kertoivat ranskalaisviranomaiset. Siirtolaiset olivat veneillä matkalla Britanniaan.

Ensimmäisessä, Boulognen lähellä vaikeuksiin joutuneen veneen kyydissä oli 38 siirtolaista. Englantiin pyrkineet pelastettiin ja palautettiin Ranskaan ennen kuin heidät luovutettiin rajapoliisille.

60 siirtolaista pelastettiin veneestä lähellä Hardelot'ta. Lisäksi partiovene otti kyytiinsä neljä Englantiin pyrkinyttä.

Englantiin kanaalin yli pyrkivien siirtolaisten määrä on ollut kasvussa vuoden 2018 lopulta asti huolimatta viranomaisten varoituksista. Englannin kanaali on yksi maailman vilkkaimmista meriväylistä, minkä lisäksi virtaukset alueella ovat voimakkaita ja veden lämpötila on alhainen.

Ranskalaisviranomaiset ovat tänä vuonna heinäkuun loppuun mennessä raportoineet yli 12 000 siirtolaisten kanaalin ylitystä tai ylitysyritystä. Määrä on lähes kolminkertainen verrattuna samaan jaksoon viime vuonna.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut