Pfizerin ja Biontechin koronarokotteelle täysi käyttölupa Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa maan lääkeviranomainen FDA antoi maanantaina täyden käyttöluvan Pfizerin ja Biontechin koronarokotteelle. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvalloissa maan lääkeviranomainen FDA antoi maanantaina täyden käyttöluvan Pfizerin ja Biontechin koronarokotteelle. Kyse on ensimmäisestä täyden käyttöluvan saaneesta koronarokotteesta Yhdysvalloissa.

Aiemmin Pfizerin ja Biontechin rokotteella on ollut vain hätätilan nojalla myönnetty käyttölupa.

– Tämä FDA:n käyttölupa antaa lisäluottamusta siihen, että tämä rokote on turvallinen ja tehokas. Jos et ole vielä rokotettu, nyt on sen aika, sanoi presidentti Joe Biden Twitterissä .

FDA:n ilmoituksen jälkeen Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon kertoi vaativansa koronarokotusta kaikille aktiivipalveluksella oleville sekä reserviläisille.

– Nyt kun Pfizerin rokote on saanut (täyden) käyttöluvan, ministeriö on valmis antamaan päivitetyn ohjeen, jossa vaaditaan kaikkia palveluksessa olevia ottamaan rokotus, sanoi Pentagonin tiedottaja John Kirby.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Keski-Uudellamaalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut