THL: Suomessa on todettu 644 uutta koronatartuntaa

Koronaviruksen kahden viikon tartuntaluku on taas painunut alle 10 000:een. MIKKO STIG / LEHTIKUVA

Anniina Korpela / STT

Suomessa on raportoitu 644 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 9 552 tartuntaa, mikä on vain 19 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa 123 061.

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on 172, eli sama kuin mitä se oli edellisellä kahden viikon jaksolla.

THL:n tietojen mukaan suurin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, jossa se on 297, ja Lapin sairaanhoitopiirissä, jossa se on 207. Ilmaantuvuus on korkeaa myös Kainuun sairaanhoitopiirissä (177) ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä (176).

Matalinta ilmaantuvuus on Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä (44). Luvut ovat pyöristettyjä.

Yli 11 000 saanut toisen rokoteannoksensa eilisen jälkeen

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut noin 3,93 miljoonaa ihmistä eli 70,7 prosenttia Suomen väestöstä, kertoo THL. Ensimmäisen annoksen saaneiden määrä nousi eilisestä vajaalla 3 000:lla.

Toisen annoksen osalta rokotuskattavuus on nyt 46,4 prosenttia, mikä tarkoittaa noin 2,58 miljoonaa ihmistä. Toisen rokoteannoksen saaneiden määrä kasvoi vuorokaudessa runsaalla 11 000:lla.

Prosenttiluvuissa otetaan huomioon koko Suomen väestö, ei vain rokotettava väestö eli yli 12-vuotiaat.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Keski-Uudellamaalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut