Verokortin tuloraja ylittymässä lähes miljoonalla palkansaajalla

Tarvittaessa uuden verokortin voi tehdä esimerkiksi netin OmaVero-palvelussa. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Verokortin tuloraja on ylittymässä arviolta 970 000 palkansaajalla, jos heille kertyy tuloja loppuvuoden aikana samoin kuin tammi–heinäkuussa, tiedottaa Verohallinto.

Oman verokorttinsa tuloraja kannattaa tarkistaa pikimmiten, Verohallinto kehottaa. Tarvittaessa uuden verokortin voi tehdä esimerkiksi netin OmaVero-palvelussa.

Nyt tehdyn muutosverokortin myötä korkeammat tulot ja noussut perusveroprosentti ehditään mahdollisesti huomioida ennakonpidätyksessä työnantajasta riippuen jo syyskuusta alkaen. Näin palkkatulojen mahdollinen väheneminen jakautuu tasaisesti loppuvuoden kuukausille.

Verokortin tulorajan ylittyessä palkkatuloja verotetaan perusprosenttia korkeammalla lisäprosentilla, joka voi olla yli kaksinkertainen alkuperäiseen verrattuna.

Verohallinto muistuttaa, että paras tilanne palkansaajalle on, jos hänen veroprosenttinsa vastaa mahdollisimman tarkasti todellisia tuloja. Tällöin myöskään ylimääräisinä maksettuja veroja ei tarvitse odottaa veronpalautuksina ensi vuoden seuraaviin maksupäiviin asti.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus

Lisäkasvua ulkomailta – kansainvälistymisstrategia syntyi Keuken kanssa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut