Valko-Venäjä lähetti Latvian rajalle tunnuksettomia sotilaita – sotilaiden kerrotaan jakaneen keskenään ampumasektoreita

Valko-Venäjän siirtolaisia on pyrkinyt myös Puolaan. Kuvassa aseistettu puolalainen rajavartija siirtolaisleirillä Puolan ja Valko-Venäjän rajalla. Wojtek Radwanski

Jaakko Vilmusenaho

Valko-Venäjä on tuonut Latvian vastaiselle rajalle tunnuksettomia sotilaita, kertoo Latvian puolustusministeriön virallinen media Sargs.lv. Rajalla on muun muassa Valko-Venäjän asevoimien erikoisyksiköiden sotilaita, puolisotilaallista henkilöstöä ja raskasta kalustoa.

Tilanteen taustalla on Valko-Venäjältä Latviaan pyrkivät siirtolaiset. Sargs.lv:n mukaan siirtolaisten joukko on pysytellyt yhdessä paikassa maiden rajalla useita päiviä, ja heidän joukossa on myös alaikäisiä lapsia. Valko-Venäjän erikoisyksikön sotilaan kerrotaan kuvanneen latvialaista valokuvaajaa älypuhelimellaan huomattuaan tämän alueella.

Latvia on sulkenut käytännössä rajansa Valko-Venäjälle, joka on vuorostaan käännyttänyt Latviaan pyrkineitä ja käännytettyjä siirtolaisia takaisin, joten ihmisiä on jäänyt jumiin maiden väliin.

Valko-Venäjän joukkojen kerrotaan aseistautuneen sellaisissa paikoissa, joissa voiman näyttäminen ja käyttäminen ei ole ehdottoman välttämätöntä. Sargs.lv väittää siirtolaisten ja asevoimien joukkojen tuomisen olevan osa Valko-Venäjän presidentin Aljaksandr Lukašenkan hallinnon hybridioperaatiota.

– Tapauksissa, joissa siirtolaisten lisääntyminen havaitaan Latvian rajalla, Valko-Venäjän militarisoitujen yksiköiden sotilaat Latvian alueella alkavat työntää siirtolaisia ​​näennäisen vastahakoisesti, media kirjoittaa.

Latvian puolustusministeri Artis Pabriks kertoo, että Valko-Venäjän toimia ei pidä aliarvioida. Pabriksin mukaan Lukašenkan käynnistämä siirtolaisvirta yhdistetään sotilasliikkeeseen.

Valko-Venäjän sotilaiden kerrotaan jakaneen keskenään ampumasektoreita. Kymmenien metrien päästä kuuluneessa keskustelussa puhuttiin myös siitä, kuka sotilaista "poistaa" kenetkin Latvian rajavartijoista. Tämä kertoo siitä, että Valko-Venäjän joukoille on annettu taktisia suunnitelmia tilanteen mahdollista kärjistymistä varten.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus

Lisäkasvua ulkomailta – kansainvälistymisstrategia syntyi Keuken kanssa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut