IL: Korkea palkka houkuttelee jopa palaamaan alalle – normaalia paremmat kuukausiansiot saivat aikaan lähihoitajien hakuryöpyn

Niklas Pelkonen

Niklas Pelkonen

Henkilöstövuokrausyrityksen saama toimeksianto hankkia asiakkaalleen töihin lähihoitajia johti havaintoon: lähihoitajan työ kyllä kiinnostaa, kunhan palkka on normaalia korkeampi.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti ( IL), ja siitä on uutisoinut myös Ilta-Sanomat ( IS).

Etelä-Helsingissä toimivaan yritykseen palkatuille lähihoitajille tarjottiin 20 euron tuntipalkkaa, josta kertyy noin 3 200 euron peruspalkka kuukaudessa.

Lähihoitajien pestaamisesta alihankkijan roolissa huolehtineen Deal Henkilöstöratkaisujen asiakkuuspäällikkö Pasi Karjalainen arvioi IL:lle, että lisineen kuukausipalkka nousee noin 3 700-4 000 euroon.

Palkka on lähihoitajien normipalkkaa huomattavasti korkeampi. Tilastokeskus arvioi vuonna 2019, että lähihoitajan keskimääräinen kuukausiansio on alle 2 800 euroa.

Korkeampi palkka ei jäänyt huomaamatta. Hakemuksia on kertynyt lähes 300, Karjalainen kertoo IS:lle. Hakemusmäärä on monikymmenkertainen normaaliin verrattuna. Kaikki paikat on jo täytetty.

Karjalaisen yllätti, että korkea palkka houkutteli työntekijöitä myös takaisin lähihoitajiksi.

– Moni ilmoitti suoraan, että jos palkka on tällainen, on valmis palaamaan alalle, Karjalainen kertoo IL:lle.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus

Lisäkasvua ulkomailta – kansainvälistymisstrategia syntyi Keuken kanssa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut