Britannian pubijätillä on vaikeuksia saada olutta – kuljettajapulan taustalla osin brexit, jota ketjun perustaja hehkutti vimmaisesti

Wetherspoon-ketjulla on Britanniassa noin tuhat pubia. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Britanniassa valtava pubiketju JD Wetherspoon on kertonut olutvajeesta pubeissaan. Yhtiön lausunnon mukaan sekä Carling- että Coors-oluita ei ole kaikissa ketjun pubeissa saatavilla toimitusvaikeuksien vuoksi.

Sekä pandemia että Britannian EU-eron seurauksena pidetty pula ammattikuljettajista ovat vaikuttaneet tavarantoimituksiin suuriin ravintoloihin ja päivittäistavarakauppoihin.

Wetherspoon on syyttänyt vajeesta ketjun suurimman toimittajan Heinekenin kuljettajien työtaistelua. Carlingia ja Coorsia valmistavan Molson Coorsin mukaan toimitusvaikeuksien taustalla on koko maata piinaava kuljettajapula.

Monet suuret yhtiöt Britanniassa sanovat kuljettajapulan olevan brexitin aiheuttamaa, sillä uudet maahanmuuttoon liittyvät säännöt ovat haitanneet logistiikka-alan rekrytointia. Lisäksi monet ulkomaalaiset työntekijät ovat palanneet koronaviruspandemian vuoksi kotimaihinsa.

Pikaruokaravintolaketjut Nando's , KFC ja McDonald's ovat kertoneet väliaikaisista vajeista sekä ruoissa että juomissa.

Maantiekuljetusalaa edustava Road Haulage Association (RHL) on varoittanut kriittisestä, noin 100 000 rekkakuskin vajeesta. RHL on vedonnut päättäjiin, jotta nämä sallisivat lyhytaikaiset viisumit ulkomaalaisille kuljettajille.

Wetherspoonin perustaja Tim Martin oli näkyvästi läsnä Britannian EU-eroa ajavassa kampanjassa. Hän on sanonut, ettei usko laajalti esitettyihin väitteisiin siitä, että brexit olisi haitaksi maan elinkeinoelämälle.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus

Lisäkasvua ulkomailta – kansainvälistymisstrategia syntyi Keuken kanssa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut