Ylen gallup: Kokoomus kasvatti etumatkaansa muihin, SDP ja perussuomalaiset menettivät hieman kannatustaan

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo puolue- ja ryhmäjohdon kesäkokouksessa Seinäjoella viime kuussa. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT

Kokoomus on Ylen tuoreen kannatusmittauksen mukaan edelleen Suomen suosituin puolue 21,3 prosentin kannatuksella. Puolueen suosio on elokuun aikana noussut lähes prosenttiyksikön verran Ylen aiemmasta mittauksesta .

Puolueiden järjestys pysyi ennallaan. Pääministeripuolue SDP menetti kannatustaan 0,3 prosenttiyksikön verran mutta on edelleen toisena 18,7 prosentin kannatuksella. Kolmantena tulee saman verran pakkia ottanut perussuomalaiset 17,6 prosentilla.

Mittausjakson aikana perussuomalaisten puheenjohtajaksi nousi Riikka Purra, joka seurasi pestissä Jussi Halla-ahoa. Puheenjohtajan vaihtuminen ei lukujen perusteella näytä vaikuttaneen merkittävästi puolueen kokonaiskannatukseen.

Perussuomalaisten eduskuntavaalikannatus on vuoden aikana kuitenkin selvästi laskenut Ylen mittauksissa. Vuoden ensimmäisessä mittauksessa perussuomalaiset oli suosituin puolue ja kokoomus vasta kolmantena, mutta kuntavaalien alla järjestys muuttui. Kokoomuksen kuntavaalivoittoa on seurannut tasainen eduskuntavaalikannatuksen nousu.

Neljäntenä olevan keskustan kannatus, 12,2 prosenttia, on lähes sama kuin viime mittauksessa, sillä pudotusta on 0,1 prosenttiyksikköä. Viitossijalla vihreät sai puolikkaan prosenttiyksikön verran vauhtia ja on nyt 11,4 prosentissa.

Ylen tutkimukseen vastasi vajaat 2 400 ihmistä 4.–31. elokuuta. Haastateltavilta kysyttiin, minkä puolueen ehdokasta he äänestäisivät, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt.

Tutkimuksen toteutti Taloustutkimus , ja sen virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus

Lisäkasvua ulkomailta – kansainvälistymisstrategia syntyi Keuken kanssa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut