Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtion sijoitusyhtiö Solidium teki lähes 200 miljoonan tuloksen – omistusten arvo nousi vuodessa lähes 2,6 miljardia

Valtion sijoitusyhtiön Solidiumin tilikauden 2020–2021 tulos oli 197 miljoonaa euroa. Kaikki omistukset tuottivat 39 prosenttia ja yhtiön substanssiarvo, eli varat vähennettynä veloilla, kasvoi 6,6 miljardista 8,8 miljardiin euroon.

Vuoden 2021 alkupuoliskolla kaikkien omistusten tuotto oli 23 prosenttia.

Solidiumin omistusten arvo oli tilikauden lopussa 30. kesäkuuta 9,6 miljardia euroa, kun vuotta aiemmin se oli hieman alle 7 miljardia.

– Solidiumin tilikautta leimasi optimistinen tunnelma, kun maailmantalous alkoi elpyä koronapandemian hellittäessä ja yritysten näkymät kääntyivät positiivisiksi. Kansantalouksien paraneva tilanne näkyi myös salkkuyhtiöissämme, joiden arvostukset ovat nousseet trendin mukana, mutta myös parantaneet operatiivista toimintaansa, kertoo toimitusjohtaja Antti Mäkinen tiedotteessa.

Myös edellisen tilikauden osingot jakoon

Solidiumin hallitus ehdottaa kilisyttävänsä valtion kassaa 368 miljoonan euron voitonjaolla, joka sisältää myös edellisen tilikauden jakamattomia osinkoja. Tällä tilikaudella Solidium sai omistamiltaan yhtiöiltä osinkoja 219 miljoonaa euroa ennen veroja, kun edellisellä tilikaudella summa oli 11 miljoonaa suurempi.

– Koronaviruspandemia vaikutti yhä pörssiyhtiöiden osingonmaksuun. Kevään 2021 yhtiökokouksissa kaikki omistusyhtiömme eivät vielä maksaneet osinkoa. Tilikaudella saamamme osingot ennen veroja laskivatkin tästä syystä, Mäkinen sanoo yhtiön tiedotteessa.

Solidium kertoo lisänneensä tilikauden aikana omistustaan Nokiassa 115 miljoonalla eurolla, Nokian Renkaissa 76 miljoonalla ja TietoEvryssä 26 miljoonalla. Outokummun ja SSAB:n osalta omistusta kevennettiin, ja Nelesin osakkeet myytiin Solidiumin osaomistamalle Valmetille 190 miljoonalla.

Solidiumin omistuksiin kuuluvat myös Elisa , Kemira , Konecranes , Metso Outotec , Sampo ja Stora Enso .