Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: SDP valmistelee ministerikierrätystä – SDP-lähde kiistää

SDP on Ilta-Sanomien mukaan valmistelemassa laajaa ministerikierrätystä ensi viikon budjettiriihen jälkeen. Lehden tietojen mukaan ex-pääministeri Antti Rinne tulisi työministeriksi.

Ilta-Sanomien mukaan hallitukseen tulisi lappeenrantalainen kansanedustaja Suna Kymäläinen. Kymäläisestä olisi tulossa liikenne- ja viestintäministeri.

Rinteen ja Kymäläisen tieltä väistyisivät ministerit Tuula Haatainen ja Timo Harakka.

Myös eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen saattaa olla kierrätyslistalla, kertoo IS.

Lehden tiedot kuitenkin kiistetään SDP:n piiristä. Puoluelähde kertoo STT:lle, että mistään ministerikierrätyksestä ei ole puoluejohdossa keskusteltu. Lisäksi varapuheenjohtaja Matias Mäkynen tviittasi , että ministerikierrätyksestä ei ole puoluejohdossa keskusteltu.

– Huhuilijat huhuilkoon, Mäkynen sanoi.

Rinteeltä vapautuvalle ensimmäisen varapuhemiehen paikalle siirtyisi Ilta-Sanomien mukaan Haatainen, joka tekisi siten paluun puhemiehistöön. Haatainen siirtyi ensimmäisen varapuhemiehen paikalta työministeriksi sen jälkeen, kun Rinne oli joutunut luopumaan pääministerin paikasta joulukuussa 2019.