Vuokrattavien sähköpotkulautojen käyttöä viikonloppuöisin rajoitetaan Helsingissä

Helsingissä aloitetaan kokeilu, jossa vuokrasähköpotkulaudat ovat kokonaan poissa käytöstä viikonloppuöisin. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

STT

Helsingin kaupunki ja sähköpotkulautoja vuokraavat yritykset ovat sopineet muutoksista vuokrattavien sähköpotkulautojen käytössä. Helsingissä aloitetaan kokeilu, jossa vuokrasähköpotkulaudat ovat kokonaan poissa käytöstä viikonloppuöisin puolesta yöstä aamuviiteen. Kokeilu kestää vuoden 2021 loppuun asti.

Lisäksi kaikki Helsingissä sähköpotkulautoja vuokraavat yritykset eli Voi , TIER ja Lime ryhtyvät rajoittamaan sähköpotkulautojensa enimmäisnopeuksia.

Nopeuksista johtuvien tapaturmien vähentämiseksi vuokrapotkulautojen enimmäisnopeus laskee päivisin 25:stä 20 kilometriin tunnissa ja öisin (kello 00–05) 15 kilometriin tunnissa. Uudet enimmäisnopeudet ja aikarajoitukset otetaan käyttöön 3. syyskuuta kaikkialla Helsingissä.

Aiemmin nopeuden rajoittamista on kokeiltu keskusta-alueella viikonloppuöisin.

Pysäköintikäytäntöjä kehitetään

Helsingin kaupunki kertoo tiedotteessa, että uusien rajoitusten myötä kerätään tietoa, miten aikarajoitukset vaikuttavat sähköpotkulaudoilla tapahtuvien tapaturmien määrään.

Lisäksi tavoitteena on sopia yritysten kanssa keinoista, joilla vähennetään jalankulkua häiritsevää sähköpotkulautojen pysäköintiä. Keskustassa selvitetään mahdollisuutta sähköpotkulautojen pysäköinnin rajoittamiseen alueilla, joilla niiden pysäköinti on ongelmallisinta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut