Kreml: Äänestyssovelluksen poistaneet Google ja Apple noudattavat Venäjän lakia

Venäjän presidentin Vladimir Putinin tiedottajan mukaan amerikkalaiset teknologiajätit Google ja Apple noudattivat Venäjän lain "kirjainta ja henkeä", kun ne poistivat oppositiovaikuttaja Aleksei Navalnyin kehittämän äänestyssovelluksen sovelluskaupoistaan.

Tiedottaja Dmitri Peskov muistutti, että älykkääksi äänestämiseksi kutsuttu sovellus on Venäjällä laiton.

Sovelluksen ajatus on suositella äänestäjille ehdokasta, jolla on kussakin vaalipiirissä paras mahdollisuus voittaa valtapuolue Yhtenäisen Venäjän ehdokas. Kolmepäiväinen äänestys Venäjän parlamenttivaaleissa alkoi tänään.

Ensimmäiset vaalihuoneistot avasivat ovensa Venäjän kaukoidässä jo myöhään eilen illalla Suomen aikaa. Pääkaupungissa Moskovassa äänestys alkoi aamukahdeksalta.

Äänestäminen päättyy viimeisellä alueella Kaliningradissa sunnuntaina kello 21 Suomen aikaa.

Sosiaalisessa mediassa levisi jo perjantaina aamupäivällä kuvia pitkistä jonoista joillakin äänestyspakoilla. Riippumattoman Meduza-uutissivuston lähteen mukaan monia julkisen sektorin työntekijöitä oli kehotettu äänestämään heti ensimmäisenä vaalipäivänä ennen puoltapäivää.

Valtapuolue Yhtenäisen Venäjän odotetaan varmistavan itselleen kahden kolmasosan enemmistön 450 kansanedustajan paikasta, vaikka puolueen suosio on laskenut selvästi edellisistä vaaleista.

Valtapuolue Yhtenäisen Venäjän odotetaan varmistavan itselleen kahden kolmasosan enemmistön 450 kansanedustajan paikasta, vaikka puolueen suosio on laskenut selvästi edellisistä vaaleista.

Vaalien alla todellisia opposition edustajia on estetty asettumasta ehdolle. Hallinnon vastustajia on myös vangittu ja ajettu maanpakoon.

Riippumattoman median toimintaa on rajoitettu määrittelemällä tiedotusvälineitä ulkomaisiksi agenteiksi.

Lisäksi hallinnon odotetaan turvautuvan vaalivilppiin halutun lopputuloksen varmistamiseksi.

Äänestämisen venyttämistä kolmen päivän pituiseksi on perusteltu koronavirustilanteella. Osin samasta syystä on käytössä sähköinen äänestäminen, jonka käyttöön venäläisiä on pyritty innostamaan lupauksella arpoa äänestävien kesken houkuttelevia palkintoja kuten asuntoja ja autoja.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut