Kirjallisuuden ja tieteen Nobel-palkintojen saajat eivät saavu paikan päälle Tukholmaan – rauhanpalkinnon seremonia Oslossa edelleen auki

Kirjallisuuden ja tieteen Nobel-palkintoja ei tänäkään vuonna jaeta paikan päällä Tukholmassa. Palkintojen saajat ottavat mitalinsa ja diplominsa vastaan kotimaissaan, kertoo Nobel-säätiö tiedotteessaan.

Nobelin rauhanpalkinnon saaja sen sijaan saattaa päästä vastaanottamaan palkintonsa paikan päällä Oslossa, säätiö kertoo.

Norjan Nobel-komitea kertoo Oslon palkintoseremonian järjestelyistä lokakuun puolivälissä.

Tukholmassa perinteistä Nobel-juhlaa ei järjestetä, vaan joulukuun juhlallisuudet järjestetään osaksi etäyhteyksin, osaksi paikan päällä. 10. joulukuuta Tukholmassa järjestetään palkintoseremonia, jossa "toivottavasti" on läsnä paikallinen yleisö, tiedotteessa kerrotaan.

Nobel-säätiön johtajan Vidar Helgesenin mukaan hajautettuun palkintojenjakoon on päädytty siksi, että pandemian suuntaan ja kansainväliseen matkustamiseen liittyy epävarmuutta.

– Luulen, että kaikki haluaisivat covid-19-pandemian olevan ohi, mutta emme ole vielä siellä asti, Helgesen sanoo tiedotteessa.

Nobel-palkinnot jaettiin poikkeusjärjestelyin myös viime vuonna.

Palkintojen saajat julkistetaan lokakuun alkupuolella.

Mainos: Keski-Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut