Uutissuomalainen: Useat kunnat ovat valmistautuneet vastaanottamaan Suomeen evakuoituja afganistanilaisia

Suomi varautui vastaanottamaan Afganistanista erityisellä humanitaarisella perusteella liki 300 afganistanilaista. Heistä on saatu evakuoitua 224. / Ulkoministeriö HANDOUT / Ulkoministeriö / LEHTIKUVA

STT

Yhteensä 26 kuntaa on valmistautunut vastaanottamaan Suomeen evakuoituja afganistanilaisia. Kuntapaikkoja on kasassa 402, mikä on enemmän kuin niitä tarvitaan, kertoo Uutissuomalainen.

Kuntapaikka tarkoittaa, että oleskeluluvan saanut pakolainen saa kunnasta asunnon, pääsee kunnan asukkaaksi ja saa kotoutumispalveluita. Eniten kuntapaikkoja afganistanilaisille tarjoaa Helsinki.

Suomi varautui vastaanottamaan Afganistanista ulkomaalaislain 93. pykälän mukaisesti erityisellä humanitaarisella perusteella 298 afganistanilaista. Heistä on torstain tiedon mukaan saatu evakuoitua 224.

Työ- ja elinkeinoministeriöstä arvioitiin Uutissuomalaiselle, että afganistanilaiset pääsevät muuttamaan vastaanottokeskuksista kuntiin aikaisintaan lokakuussa.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus

Lisäkasvua ulkomailta – kansainvälistymisstrategia syntyi Keuken kanssa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut