Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teräsverkon läpi rynninyt lehmä putosi lietealtaaseen Kalajoella – kehnosti alkaneella karkureissulla oli puhtoinen loppu

Pohjois-Pohjanmaalla Kalajoella pelastuslaitos hälytettiin varhain sunnuntaina aamulla pelastamaan karkumatkalla kiipeliin joutunutta lehmää.

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen mukaan muutama lehmä oli lähtenyt livohkaan navetasta ja karkureista yksi oli painellut teräsverkkojen läpi ja pudonnut lietealtaaseen.

Pelastuslaitoksen mukaan lehmän omistaja oli isona apuna tilanteessa ja päivystävä palomestari Matti Virtanen kiittääkin omistajaa tämän aktiivisesta toiminnasta.

– Omistaja oli jo valmistellut eläimen pelastamista ennen palokunnan paikalle tuloa, kohteeseen saapumisen jälkeen pelastuslaitos nosti eläimen yhdessä omistajan kanssa kuivalle maalle, Virtanen sanoo tiedotteessa.

Virtanen kertoo STT:lle, että pelastusoperaatio kesti kokonaisuudessaan reilun tunnin. Lehmä selvisi tapahtuneesta vahingoittumatta ja pääsi lopuksi pelastuslaitoksen pestäväksi.

– Sen jälkeen eläin pääsi jatkamaan sunnuntaipäivän viettoa muiden lehmien seuraan.