Joukko jyllantilaisia koulupoikia pääsi Beatles-tähden puheille 50 vuotta sitten – John Lennonin haastattelun sisältävä kasetti myytiin Tanskassa lähes 50 000 eurolla

John Lennon (vas.) ja Yoko Ono kuvattiin Tanskan Jyllannissa tammikuussa 1970. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Tanskassa huutokaupattiin tiistaina lähes 50 000 eurolla kasetti, joka sisältää Beatles-tähti John Lennonin haastattelun vuosikymmenten takaa. Haastattelun teki tanskalaisten koulupoikien ryhmä tammikuussa 1970, kun Lennon ja tämän puoliso Yoko Ono viettivät aikaa Jyllannissa.

33-minuuttisella nauhalla pojat kysyvät Lennonilta muun muassa tämän hiuksista sekä Lennonin ja Onon rauhankampanjasta. Lisäksi Lennon laulaa kasetilla tähän asti tuntemattomana pysyneen kappaleen Radio Peace.

Alkuvuodesta 1970 The Beatles oli jo äänittänyt viimeiseksi jääneen Abbey Road -albuminsa. Yhtye oli käytännössä hajonnut, mutta siitä ei ollut vielä kerrottu julkisuuteen. Haastattelunauhalla Lennon purkaa turhautumistaan imagoonsa yhtyeen jäsenenä.

Tuntemattomaksi jäänyt ostaja sai huutokaupassa kasetin lisäksi haltuunsa polaroid-kuvia haastattelutilanteesta sekä koulun lehden, jossa haastattelu aikoinaan ilmestyi.

Lennonin ja Onon oleskelu Jyllannissa liittyi Onon Kyoko-tyttäreen, joka asui tuolloin Tanskassa isänsä kanssa, uutistoimisto AFP kertoo. Matkan tarkoitus oli sopia tyttären asioista.

Haastattelun aikoinaan nauhoittaneet kaverukset arvioivat nyt, että nauhasta oli aika luopua. Yhtenä syynä oli vaikeus jakaa nauhan omistusta neljän haastattelijan jälkeläisille.

Nauhan ostajalla ei ole oikeutta käyttää nauhaa kaupallisesti. Siitä ei myöskään ole tehty digitaalisia kopioita, AFP kertoo.

John Lennon kuoli ampumisen uhrina 40-vuotiaana New Yorkissa vuonna 1980.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut