THL muuttaa maskisuositustaan: jatkossa käyttö oman harkinnan mukaan, alueelliset tilanteet eivät enää vaikuta

Katsauksessa käsitellään rokotustilannetta sekä koronavirustilanteen epidemiologista arviota Suomessa ja kansainvälisesti. Jussi Vehkasalo

Emmi Julkunen, STT

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on muuttanut maskisuositustaan. Uuden suosituksen mukaan maskia tulee käyttää oman harkinnan mukaan. Alueellinen tilanne ei enää vaikuta maskisuositukseen.

Maskia suositellaan julkisissa sisätiloissa ja etenkin heille, joilla ei ole vielä täyttä rokotesuojaa. Suositus koskee 16 vuotta täyttäneitä.

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) pitävät torstaina 30. syyskuuta kello 10 tilannekatsauksen, jossa käsitellään rokotustilannetta sekä koronavirustilanteen epidemiologista arviota Suomessa ja kansainvälisesti.

Tilannekatsauksessa THL:n ylilääkäri Otto Helve kertoi, että rokottamattomilla tapausmäärät ovat korkeita. Koronaviruksen kokonaismäärä on kääntynyt nousuun. Epidemiatilanne on kokonaisuudessaan Suomessa ennallaan, totesi puolestaan STM:n johtaja Pasi Pohjola.

Viime viikolla havaittiin noin 2900 koronatartuntaa. Koronatapausten laskutrendi on pysähtynyt ja lievää nousua tapahtunut.

Yli 70 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä suomalaisista on saanut molemmat koronarokotusannokset. Johtava asiantuntija Mia Kontio Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta kertoo, että täysin rokotettujen osuus on nyt 70,2 prosenttia.

18 vuotta täyttäneiden osalta Suomi ylitti tällä viikolla Euroopan keskiarvon. Täysin rokotettujen osuus on meillä 73,4 prosenttia, kun Euroopan luku on 72,7 prosenttia.

EU:n piirissä ilmaantuvuus on epätasainen.

Tilannekatsauksessa ovat mukana johtaja Pasi Pohjola STM:stä sekä johtava asiantuntija Mia Kontio ja ylilääkäri Otto Helve THL:stä.

Lisäksi kysymyksiin vastaamassa ovat osastopäällikkö Taneli Puumalainen ja osastopäällikkö Satu Koskela STM:stä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut