Perussuomalaisten kansanedustaja kertoo tulleensa tönityksi Elokapinan mielenosoituksessa

Perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen kertoo, että häntä oli tönitty ympäristöliike Elokapinan mielenosoituksen yhteydessä Eduskuntatalon ulkopuolella. Arkistokuva. Jussi Nukari / LEHTIKUVA

STT

Perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen kertoo Twitterissä, että häntä oli tönitty ympäristöliike Elokapinan mielenosoituksen yhteydessä Eduskuntatalon ulkopuolella keskiviikkona.

Tynkkynen oli ollut kuvaamassa mielenosoitusta. Hänen mukaansa kaksi ihmistä kävi hänen päälleen.

Youtubessa julkaistulla videolla miesääni kysyy, onko Tynkkysellä vammoja tai vaatimuksia tönimiseen liittyen. Kyseessä on ilmeisesti poliisi. Tynkkysellä ei ollut vaatimuksia eikä vammoja.

Tynkkysen kertomasta tönimisestä uutisoivat aiemmin ainakin Ilta-Sanomat ja MTV.

Elokapinan mielenosoitus keräsi eilen satoja ihmisiä Helsingin keskustaan Mannerheimintielle lähelle Eduskuntataloa.

Poliisi kertoi ottaneensa kiinni yhteensä 141 ihmistä, jotka eivät olleet noudattaneet poliisin poistumiskäskyä. Kiinniotot sujuivat poliisin mukaan rauhallisesti. Elokapinan mukaan kiinniotettuna oli loppuillasta 145 ihmistä.

Syyskapinaksi nimetyn mielenilmauksen on Elokapinan mukaan määrä kestää kymmenen päivää, ellei hallitus vastaa liikkeen vaatimuksiin. Mielenosoituksella vaaditaan hallitusta julistamaan ilmasto- ja ympäristöhätätila ja nopeuttamaan ilmastotoimiaan.

Elokapina pyrkii jatkamaan mielenilmaustaan mahdollisimman pian.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut