Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi vahvistaa: Göteborgin räjähdyksestä etsityllä miehellä on yhteyksiä taloon, jossa räjähdys tapahtui

Ruotsin poliisi etsii edelleen viisikymppistä miestä, jota epäillään tiistain räjähdyksestä Göteborgin keskustassa. Poliisi vahvisti tänään, että miehellä on kytköksiä kerrostaloon, jossa räjähdys tapahtui.

Göteborgin alueradion mukaan naapurit ottivat talon omistavaan kiinteistöyhtiöön yhteyttä miehen oudosta käytöksestä jo kesällä. Naapurin mukaan talossa levisi outoja kemiallisia hajuja miehen asunnosta ja kellarivarastosta. Mies oli myös juoksennellut rappukäytävässä omituisina aikoina ja rakennellut kellarivarastoonsa hyllyjä, jotta varastoon ei näkisi ulkopuolelta.

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n mukaan mies oli luvatta ilmoittanut osoitteekseen naapurissaan asuneen poliisin asunnon. Mies oli itse asiassa asunut pois muuttaneen omaisensa asunnossa ja yrittänyt tuloksetta saada sen vuokrasopimusta siirrettyä itselleen. Kiinteistöyhtiö oli ennen räjähdystä aloittanut toimet vuokrasopimuksen purkamiseksi.

SVT:n tietojen mukaan mies oli käräjöinyt useita viranomaisia vastaan ja valittanut, kun niiden tekemät päätökset olivat hänen toiveidensa vastaisia.

Räjähdys aiheutti kerrostalossa suurta tuhoa. Kuusitoista ihmistä loukkaantui, mutta kukaan loukkaantuneista ei enää perjantaina tarvinnut tehohoitoa. Räjähdyksen syytä poliisi ei ole halunnut vielä arvioida.

Poliisin mukaan tapauksessa ei tällä haavaa ole muita epäiltyjä kuin kyseinen mies, jota nyt etsitään koko maassa.