Lääketukkuri Oriola aloittaa yt-neuvottelut Suomessa ja Ruotsissa, vähennystarve yhteensä enintään 130 työpaikkaa

Lääkkeiden ja terveystuotteiden tukkumyyntiä harjoittava Oriola aloittaa yt-neuvottelut Suomessa ja Ruotsissa. Neuvottelujen piirissä on yhteensä noin 600 työntekijää. Yhtiön alustavan arvion mukaan se saattaa vähentää enintään 130 työtehtävää.

Neuvottelujen ulkopuolelle jäävät tuotannon työntekijät lääkejakelussa ja annosjakeluliiketoiminnassa, apteekkien henkilöstöpalveluiden työntekijät Suomessa sekä apteekkien työntekijät Ruotsissa.

Oriola aikoo siirtyä maakohtaiseen organisaatioon, jossa nykyiset liiketoiminta-alueet Pharma ja Retail sekä Operations-toiminto yhdistyvät maantieteellisiksi liiketoiminta-alueiksi Suomessa ja Ruotsissa. Ruotsin apteekkitoiminta jatkaa erillisenä.

Toimitusjohtaja Elisa Markulan mukaan yhtiön taloudellinen tulos ei ole viime vuosina ollut tyydyttävä. Oriola aikoo siksi yksinkertaistaa prosesseja parantaakseen tehokkuutta ja vähentääkseen kustannuksia.

– Paikallisella liiketoimintamallilla pystymme täyttämään asiakkaidemme tarpeet ja vastaamaan markkinaympäristön muutoksiin nopeammin. Suunnitellut toimenpiteet eivät vaikuta lääkejakelun luotettavuuteen Suomessa ja Ruotsissa, Markula sanoi tiedotteessa.

_______________________________

Korjattu aiempaa uutista klo 12.16, toimitusjohtajan nimi on Markula ei Markkula.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut