IS: Suomeen on salakuljetettu ihmisiä auton takakonttiin piilotettuina

Suomenlahden merivartiosto on aloittanut seitsemän ihmissalakuljetustutkintaa. Ihmisiä on tuotu muun muassa Virosta laivalla autojen takakonteissa. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA

STT

Suomenlahden merivartiosto on aloittanut seitsemän ihmissalakuljetustutkintaa, jotka liittyvät Valko-Venäjän tilanteeseen, Ilta-Sanomat kirjoittaa.

Merivartiosto tutkii ihmissalakuljetuksia törkeinä ja perusmuotoisina laittoman maahantulon järjestämisinä.

IS:n mukaan Suomeen on tuotu ihmisiä esimerkiksi Viron-lautalla auton takakonttiin piilotettuina. Suomeen on tuotu ihmisiä myös lentäen Puolasta ja laivalla Saksasta.

Epäilyn mukaan salakuljetettuja on yli kymmenen, joista suurin osa irakilaisia. Valko-Venäjälle on saapunut tämän vuoden aikana paljon irakilaisia, jotka ovat pyrkineet edelleen pois maasta EU:n alueelle.

Salakuljetetut ovat maksaneet jopa 15 000 euroa matkastaan

Lehden mukaan merivartiosto epäilee rikoksista noin kymmentä henkilöä, joista osalla on Suomen kansalaisuus. Rikolliset ovat käyttäneet hyväkseen Valko-Venäjän rajalla olleiden siirtolaisten hätää, IS kertoo. Salakuljetetut ovat joutuneet maksamaan arviolta 5 000–15 000 euroa matkastaan kotimaastaan Valko-Venäjän kautta Suomeen tai muuhun EU-maahan.

Ketään epäillyistä ei ole vangittu. Toiminnassa on IS:n mukaan piirteitä järjestäytyneestä rikollistoiminnasta.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus

Lisäkasvua ulkomailta – kansainvälistymisstrategia syntyi Keuken kanssa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut