Sydney valmistautuu "vapauden päivään" yli sadan vuorokauden koronasulun jälkeen

Australian suurin kaupunki Sydney valmistautuu niin kutsuttuun vapauden päivään, kun viranomaiset ilmoittivat Sydneyn koronasulun päättyvän maanantaina. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Australian suurin kaupunki Sydney valmistautuu niin kutsuttuun vapauden päivään, kun viranomaiset ilmoittivat Sydneyn koronasulun päättyvän maanantaina. Yli viiden miljoonan asukkaan kaupungin koronasulku tulee kestäneeksi peräti 106 päivää.

Viranomaiset ovat ilmoittaneet, että koronarokotusten tavoitetaso on saavutettu Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa, jossa Sydney sijaitsee. Osavaltion 16 vuotta täyttäneistä asukkaista 70 prosenttia on saanut kaksi koronarokotetta.

Maanantaista lähtien Sydneyn pubit, ravintolat ja kaupat avaavat ovensa ja toivottavat täysin rokotetut takaisin asiakkaikseen.

Australia on säästynyt pahimmalta koronapandemialta. Noin 26 miljoonan asukkaan maassa on raportoitu alle 1 400 koronaan liittyvää kuolemaa. Australian rokoteohjelma kuitenkin eteni pitkään verkkaisesti.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut