Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teollisuuden uudet tilaukset lisääntyivät elokuussa vauhdilla - kasvua lähes 50 prosenttia

Myös teollisuustuotanto oli vahvassa nousussa.

Teollisuuden uudet tilaukset kasvoivat elokuussa peräti 48 prosenttia vuodentakaisesta, kertoo Tilastokeskus. Tammi-elokuussa kasvua kertyi 30 prosenttia. Uudet tilaukset lisääntyivät kaikilla teollisuuden päätoimialoilla.

Myös teollisuustuotanto kohosi selvästi. Elokuussa työpäiväkorjattu teollisuustuotanto nousi 4,4 prosenttia viime vuoden elokuusta. Kausitasoitettu tuotanto lisääntyi 1,4 prosenttia verrattuna heinäkuuhun.

Uudet tilaukset kasvoivat elokuussa eniten metalliteollisuudessa, jossa tilausten arvo oli 62 prosenttia viime vuotta suurempi. Paperin sekä paperi- ja kartonkituotteiden tilaukset lisääntyivät lähes kolmanneksella.

Tilastokeskus huomauttaa, että voimakkaat heilahtelut ovat tyypillisiä uusia tilauksia koskevassa tilastossa. Elokuuta on edeltänyt kuitenkin vahvaa kasvua myös aiempina kuukausina.

Teollisuustuotanto kohosi vuodentakaiseen verrattuna eniten metsäteollisuudessa, lähes kymmenen prosenttia. Myös metalliteollisuudessa sekä sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa oli huomattavaa.

Metsäteollisuudessa tilastoitiin kuitenkin hivenen laskua heinäkuuhun verrattuna. Eniten tuotanto nousi metalliteollisuudessa.