Laskettelukausi alkoi tänään Levillä ja Rukalla säilölumien turvin – Levillä aukeaa myös hiihtolatu

Kuusamon Rukan ja Kittilän Levin hiihtokeskuksissa alkoi tänään laskettelukausi. Kuva Levin laskettelukeskuksesta. Aku Häyrynen / LEHTIKUVA

Elias Peltonen, Emmi Tilvis / STT

Kuusamon Rukan ja Kittilän Levin hiihtokeskuksissa aloitetaan tänään laskettelukausi, kertoo Suomen Hiihtokeskusyhdistys (SHKY). Säilölumien avulla aukeaa Levillä kaksi rinnettä ja yksi parkkilaskurinne sekä Rukalla kaksi rinnettä.

Rukakeskuksen tiedotteen mukaan keväällä Rukan rinteille kerätyt säilölumet ovat säilyneet sahanpurun ja peitteiden alla kesän helteistä huolimatta.

Levillä avataan tänään myös ensilumenlatu, kun Rukalla ladulle päästään vasta viikon päästä.

Hiihtokeskusyhdistyksen teettämässä ja IRO Researchin toteuttamassa tutkimuksessa arvioidaan, että kaudella 2020–2021 Suomessa laskettelua harrasti noin 976 000 ihmistä ja maastohiihtoa noin 1,8 miljoonaa ihmistä.

Vuodesta 2018 tähän vuoteen laskettelun harrastajamäärät ovat kasvaneet 20 prosenttia.

– Kaudella 2020–21 yksi merkittävistä tekijöistä oli se, miten hyvin Suomen laskettelukeskukset onnistuivat luomaan terveysturvalliset olosuhteet laskettelun harrastamiselle koronaepidemiasta huolimatta, kertoo SHKY:n toiminnanjohtaja Harri Lindfors tiedotteessa.

Lindfors näkee yhtenä syynä laskettelun suosiolle myös viime talven lumiset sääolosuhteet.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut