EU-komissio jakaa jälleen ilmaisia junalippuja nuorille aikuisille – matkakortilla saa matkustaa kuukauden ympäri Eurooppaa

EU-komissio on jakanut junalippuja nuorille aiemminkin. Viime vuonna hakukierros kuitenkin peruttiin pandemian vuoksi. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

Heta Hassinen / STT

Euroopan komissio jakaa jälleen ilmaisia junalippuja nuorille aikuisille. Junalipuilla on tarkoitus tarjota nuorille mahdollisuuksia tutustua Euroopan maihin ja ihmisiin kotimaansa ulkopuolella.

Matkakortteja voivat hakea 18–20-vuotiaat EU-kansalaiset. Jaossa on lippuja 60 000 nuorelle.

Ilmaislippujen hakuaika alkaa huomenna ja kestää kaksi viikkoa. Hakijoiden on vastattava tietovisaan, jonka vastausten perusteella komissio asettaa hakijat paremmuusjärjestykseen. Lippujen jaossa käytetään väkilukuun suhteutettuja maakohtaisia kiintiöitä.

Matkalippuja voi hakea yksin tai korkeintaan neljän kaverin kanssa.

Mukaan valitut nuoret saavat matkakortin, jolla voi matkustaa korkeintaan 30 päivää ympäri Eurooppaa ensi vuoden maaliskuun ja helmikuun 2023 välillä. Pandemian vuoksi matkasuunnitelmiin on tarjolla joustavuutta ja lipunsaajat voivat muuttaa matkansa lähtöpäivää lähtöhetkeen asti.

EU-komissio on jakanut junalippuja nuorille aiemminkin. Vuosina 2018–2019 lippuja jaettiin yhteensä 70 000 kappaletta, kun hakijoita oli 350 000.

Viime vuonna hakukierros peruttiin pandemian vuoksi.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut