Mehiläinen varoittaa: Nyt leviää myös ärhäkkä parainfluenssa, joka voi johtaa keuhkokuumeeseen

Yksityisen terveysyritys Mehiläisen näytteissä on nyt runsaasti koronaa mutta myös harvinaisempaa parainfluenssan muotoa.

– Hengitystieinfektioiden johdosta tehdyt lääkärikäynnit ovat lisääntyneet meillä jopa kolmanneksella ja lääkärikäyntien laboratoriotutkimukset ovat jo yli kymmenkertaistuneet vuoden takaisesta, toteaa tiedotteessa Mehiläisen laboratoriosektorin johtaja Kristina Hotakainen.

Hänen mukaansa testeissä löytyy tällä hetkellä parainfluenssa 3:a poikkeuksellisen paljon.

– Pikkulapsille ja riskiryhmille myös parainfluenssa saattaa aiheuttaa jopa sairaalahoitoon johtavan taudin, Hotakainen varoittaa.

Parainfluenssavirukset aiheuttavat nuhakuumetta kaikenikäisillä. Erityisesti pienillä lapsilla, ikäihmisillä ja henkilöillä, joiden vastustuskyky on heikentynyt, infektio voi johtaa vakavaan sairaalahoitoa vaativaan alahengitysteiden tulehdukseen.

Nyt liikkeellä oleva tyypin kolme virus yhdistetään muita parainfluenssoja enemmän pienten keuhkoputkien tulehduksiin, bronkiittiin ja keuhkokuumeeseen.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut