THL ja STM: Suomalaisten koronarokotusinto on hiipunut – suora lähetys tiedotustilaisuudesta päättynyt

Johtaja Pasi Pohjola (vas.) STM:stä sekä johtaja Mika Salminen ja johtava asiantuntija Mia Kontio THL:stä sosiaali- ja terveysministeriön STM:n ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n koronaviruksen tilannekatsauksessa Helsingissä 14. lokakuuta 2021. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Rai Suihkonen, STT

Suomalaisten koronarokotusinto on hiipunut, kertovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) sekä sosiaali- ja terveysministeriö (STM) viikoittaisessa koronatilannekatsauksessaan.

Viikossa annettujen ensimmäisten ja toisten annosten määrä on laskenut aiempaan verrattuna.

THL:n johtajan Mika Salmisen mukaan jokainen suomalainen tulee altistumaan koronalle ennemmin tai myöhemmin. Salmisen arvion mukaan koronavirus tulee kiertämään väestön keskuudessa pitkään.

Kahdessa viikossa lähes kolmannes enemmän tartuntoja

Kahden viimeksi kuluneen viikon aikana Suomessa raportoitu yli 30 prosenttia enemmän koronatartuntoja kuin näitä edeltävien kahden viikon aikana, kertovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) sekä sosiaali- ja terveysministeriö (STM) viikoittaisessa koronatilannekatsauksessaan.

Tartuntojen määrän nousu on kuitenkin tasaantunut.

Jätevesiseurannan perusteella koronaviruksen määrä Suomen suurissa kaupungeissa on laskenut jonkin verran viime viikkoon verrattuna. Jätevesiseurannan tulokset ovat riippumattomia testausaktiivisuudesta.

Sosiaali- ja terveysministeriö sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos pitivät kello 10 tilannekatsauksen, jossa käsiteltiin rokotustilannetta sekä koronavirustilanteen epidemiologista arviota Suomessa ja kansainvälisesti. Tilannekatsauksessa olivat mukana johtaja Pasi Pohjola STM:stä sekä johtava asiantuntija Mia Kontio ja johtaja Mika Salminen THL:stä. Lisäksi kysymyksiin vastaamassa oli osastopäällikkö Taneli Puumalainen STM:stä.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Keski-Uudellamaalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut