Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Säästökuurille joutunut Veikkaus vähentää noin 125–190 työntekijää ja sulkee 15 pelisaliaan

Valtion rahapeliyhtiö Veikkaus ilmoitti perjantaina saaneensa yt-neuvottelunsa päätökseen.

Veikkauksen mukaan työt päättyvät noin 125–190 ihmiseltä. Lisäksi noin 50 toimihenkilön ja noin 60–110 työntekijän työsuhteen ehdot muuttuvat olennaisesti.

Päättyvien työsuhteiden tarkkaan määrään vaikuttavat vielä muun muassa päätökset työntekijöille tarjottujen uusien työtehtävien vastaanottamisesta sekä mahdolliset yhtiön sisäiset siirrot.

Veikkaus joutuu karsimaan kuluja, koska sen fyysisten myyntikanavien pelaamisen volyymi on laskenut noin 40 prosenttia niin sanottujen vastuullisuustoimien seurauksena.

Toiminnan tehostamisesta ja henkilöstön vähentämisestä syntyy Veikkauksen mukaan arviolta noin 15 miljoonan euron kustannussäästöt vuoteen 2024 mennessä.

Säästöjä tulee myös siitä, että yhtiö sulkee noin 15 pelisaliaan. Niiden kannattavuus painuu Veikkauksen mukaan liian heikoksi vastuullisuustoimien seurauksena.

Suljettavien pelisalien tiedot julkaistaan Veikkauksen verkkosivuilla, kun tarkemmat sulkemisajankohdat ovat tiedossa.

Elokuussa alkaneiden yt-neuvottelujen piirissä oli noin 830 ihmistä. Veikkauksen palveluksessa oli tammi–kesäkuussa keskimäärin 1 540 ihmistä.

Peliautomaatteja vähennetty

Veikkaus kertoi elokuussa, että automaattipelaaminen on vähentynyt Suomessa merkittävästi tämän ja viime vuoden aikana. Automaattien määrä on laskenut yli 40 prosentilla viime vuoden alun tasolta, eikä Veikkauksen automaatteja voi enää pelata ilman pakollista tunnistautumista.

Syyskuun alussa myös Veikkauksen fyysiset peliautomaatit tulivat pakollisten tappiorajojen piiriin. Netin nopearytmisissä rahapeleissä tappiorajat olivat pakollisia jo aiemmin.

Lisäksi suuri osa peliautomaateista on ollut koronapandemian aikana pitkiä jaksoja pois käytöstä.

Veikkauksen mukaan vuosina 2020–2023 tehtävät vastuullisuustoimet vähentävät Veikkauksen tuloutusta valtiolle vuositasolla noin 300 miljoonalla eurolla.