Presidentin kanslia: Linnan juhlat järjestetään erityisjärjestelyin

Itsenäisyyspäivän ohjelmasta ja järjestelyistä tiedotetaan myöhemmin. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Tasavallan presidentin kanslian mukaan itsenäisyyspäivän Linnan juhlat järjestetään tänä vuonna erityisjärjestelyin. Kansliasta ei vielä voida kommentoida, mitä erityisjärjestelyt ovat. Sen mukaan itsenäisyyspäivän ohjelmasta ja järjestelyistä tiedotetaan myöhemmin.

Viime vuonna Linnan juhlia vietettiin koronaepidemian vuoksi poikkeuksellisin menoin, koska paikalla sai olla vain vähän ihmisiä. Yle lähetti erikoislähetystä Presidentinlinnasta. Tanssia tai perinteistä kättelyjonoa ei ollut, vaan Jääkärimarssi kaikui juhlien alussa tyhjissä saleissa.

Lähetyksessä näytettiin muun muassa presidenttiparin etäyhteyden välityksellä käymiä keskusteluja. Lisäksi ohjelmassa oli Ylen aluelähetyksiä sekä musiikki-, tanssi- ja teatteriesityksiä, joista osa nähtiin suorana ja osa oli nauhoitettu etukäteen.

Presidentti Sauli Niinistö on todennut, että kättely ei enää välttämättä palaa juhliin, vaikka koronaepidemia helpottaa.

Koronatilannetta on seurattava tänäkin vuonna tarkasti ennen kuin pystytään päättämään, millaiset Linnan juhlat järjestetään.

Koronatilanteen kehityksen lisäksi arvioitavana todennäköisesti on, kuinka yhteiskunnan avautuminen tapahtuu muun muassa nyt, kun koronapassi on tullut käyttöön.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut