Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Handelsbanken jatkaa asuntolainojen tarjoamista Suomessa – ei muutoksia toiminnassa

Suomen toimintonsa myyntiin laittanut Handelsbanken tarjoaa edelleen muun muassa asuntolainoja asiakkailleen, kertoo viestintäjohtaja Pirjetta Soikkeli.

– Otamme uusia asiakkaita edelleen, eikä toiminnassa ole mitään muutoksia, Soikkeli sanoo.

Handelsbanken kertoi tiistaina jättävänsä Suomen liki 40 vuoden jälkeen.

Soikkelin mukaan vielä ei voi sanoa, miten asiakkaiden asema muuttuu vai muuttuko ollenkaan myynnin jälkeen.

– Se riippuu ostajasta, miten ostaja haluaa asian käytännössä järjestää, hän sanoo.

Handelsbankenin toimitusjohtaja Carina Åkerström kertoi tiedotustilaisuudessa keskiviikkoaamuna, että myynti liittyy kustannussäästöihin.

Handelsbanken ilmoitti tiistaina jättävänsä myös Tanskan. Pankki jatkaa toimintaansa kotikentällään Ruotsissa sekä Norjassa, Hollannissa ja Britanniassa.

Koko Handelsbankenin liikevaihdosta Suomi ja Tanska ovat tämän vuoden alusta tuottaneet kymmenen prosenttia, mutta kustannusosuus nousi 13 prosenttiin.

Liiketulos koheni Suomessa

Suomessa pankin liiketulos kohosi heinä-syyskuussa 304 miljoonaan Ruotsin kruunuun (30,3 miljoonaan euroon) vuoden takaisesta 137 miljoonasta kruunusta.

Handelsbankenilla on Suomessa 27 konttoria, varainhoitopalveluja ja investointipankki. Se työllistää Suomessa yhteensä noin 600 henkilöä. Markkinaosuus on ollut Suomessa pieni, lainoissa viisi prosenttia ja talletuksissa kolme.

Pankki perustettiin Tukholmassa vuonna 1871, ja sen osake on vanhin Tukholman pörssiin listattu arvopaperi.