Teollisuusliitto päätti tes-neuvottelujen aloittamisesta teknologiateollisuudessa

Teollisuusliiton hallitus on tänään päättänyt työehtosopimusneuvotteluiden aloittamisesta Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n kanssa.

Teollisuusliitto katsoo, että sen asettamat ehdot neuvotteluiden aloittamiselle ovat nyt täyttyneet. Liiton mukaan työnantajayhdistyksen jäsenkunnan edustavuus varmistaa vahvan yleissitovuuden syntymisen teknologiateollisuuden työntekijöiden sopimukseen.

Työnantajia edustava Teknologiateollisuus päätti keväällä siirtyä yrityskohtaisiin neuvotteluihin, mutta yritykset saavat valita myös uuden työnantajayhdistyksen eli Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n neuvottelemaan niiden puolesta valtakunnallisesta sopimuksesta.

– Muutokset työmarkkinoilla ovat jäämässä pieniksi, kun teknologiasektorin työnantajat ovat yrityskohtaisen sopimisen sijaan laajassa rintamassa valinneet yleissitovuuden teollisuuden neuvotteluiden lähtökohdaksi, kommentoi Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto blogikirjoituksessaan .

Aallon mukaan uuden sopimuksen neuvottelemiselle jäävä aika on niukka. Teollisuusliiton sopimukset Teknologiateollisuuden kanssa päättyvät marraskuun lopussa.

Jos tes-neuvotteluissa saavutetaan neuvottelutulos, arvioi Teollisuusliitto siinä yhteydessä vielä kertaalleen sopimuksen kattavuutta ennen kuin neuvottelutulos mahdollisesti hyväksytään.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut