Itävalta laillistamassa avustetun itsemurhan

STT–AFP

Itävallan hallitus kertoi lauantaina aikovansa sallia avustetun itsemurhan. Uuden lainsäädännön on määrä tulla voimaan ensi vuonna.

Avustetun itsemurhan sallimisen taustalla on maan perustuslakituomioistuimen viime vuoden lopulla tekemä päätös, jonka mukaan nykyinen kielto on perusoikeuksien vastainen. Nykyisin itsemurhan avustamisesta voidaan tuomita Itävallassa enintään viideksi vuodeksi vankeuteen.

Uuden lakiesityksen mukaan avustettu itsemurha olisi sallittua aikuisille, jotka ovat parantumattomasti sairaita tai kärsivät pysyvästä heikosta tilasta. Ennen avustettua itsemurhaa kahden lääkärin on tutkittava tapaus.

Sen jälkeen on vielä odotettava 12 viikkoa sen varmistamiseksi, että kyseessä ei ole ohimenevä kriisi. Terminaalivaiheessa olevilla potilailla harkinta-aika on vain kaksi viikkoa.

Itävallan parlamentin odotetaan hyväksyvän lakiesityksen vielä tämän vuoden puolella. Jos näin ei tapahdu, asia jää kokonaan lainsäädännön ulkopuolelle.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Keski-Uudellamaalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut