Iran valmis aloittamaan uudelleen ydinsopimustaan koskevat neuvottelut – Yhdysvallat kehotti osoittamaan vilpittömyyttä

Yhdysvallat kehottaa Irania osoittamaan vilpittömyyttä, kun se ilmoitti suostuvansa aloittamaan uudelleen ydinsopimustaan koskevat neuvottelut.

Yhdysvallat uskoo, että ydinsopimuksen elvyttäminen nopeasti on mahdollista.

EU:n välittäjien kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen Iranin edustaja sanoi maansa suostuvan aloittamaan uudelleen neuvottelut Wienissä marraskuussa. Neuvotteluissa on ollut tauko kesäkuusta lähtien.

Asiasta kertoi Iranin apulaisulkoministeri keskiviikkona keskusteltuaan asiasta EU:n välittäjien kanssa Brysselissä. Muiden Brysselin keskusteluihin osallistuneiden maiden täytyy vielä hyväksyä paluu neuvottelupöytään.

Iranin ydinsopimus solmittiin vuonna 2015, mutta se on ollut kuoleman kielissä siitä lähtien, kun Yhdysvaltain edellinen presidentti Donald Trump ilmoitti 2018 maansa vetäytyvän sopimuksesta ja palautti voimaan ankarat pakotteet Irania kohtaan.

Tällä haavaa ydinsopimuksessa ovat ulkovalloista mukana Britannia, Ranska, Saksa, Kiina ja Venäjä.

Yhdysvaltain nykyinen presidentti Joe Biden on sanonut maansa voivan palata ydinsopimukseen, jos Irankin palaa sitoumuksiinsa.

Mainos: Keski-Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut