Laajoista tietoturvahäiriöistä aletaan varoittaa kännykän 112 Suomi -sovelluksen kautta

Laajoista tietoturvahäiriöistä ja -tilanteista aletaan tiedottaa 112 Suomi -sovelluksen kautta. Kansalaisia koskevista tieturvahäiriöistä varoittaa 112 Suomi -mobiilisovelluksen kautta Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskus.

Traficomin mukaan tietoturvahäiriöistä ja -tilanteista on tärkeää jakaa tietoa viiveettömästi ja monikanavaisesti, koska suurin osa suomalaisista käyttää sähköisiä palveluita ja nettiin kytkettyjä laitteita arjessaan.

– 112 Suomi -sovellus toimii uutena viestintäkanavanamme yksityishenkilöille. Kännykkä on tähän (tietoturvahäiriöistä varoittamiseen) erinomainen väline, sanoo Kyberturvallisuuskeskuksen ylijohtaja Sauli Pahlman.

Tietoturvahäiriöt ja -tilanteet ovat digiyhteiskunnassa yleisiä, ja ne vaativat käyttäjältä tarkkaavaisuutta ja toimia, sanoo puolestaan Hätäkeskuslaitos.

– Näitä tilanteita voi verrata fyysisen ympäristömme poikkeustilanteisiin. Otamme tietoturvailmoitukset 112 Suomi -sovellukseen digitalisaation tuomana luonnollisena lisänä tiedon tarpeisiin vastaamiseksi, sanoo johtokeskuksen päällikkö Lasse Matilainen Hätäkeskuslaitoksesta.

112 Suomi -sovelluksella on tällä erää runsaat 1,9 miljoonaa aktiivikäyttäjää.

Mainos: Keski-Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut