Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Huhhuh, mikä opiskelutahti! Lotta Yli-Hukkala-Siira valmistui oikeustieteen maisteriksi vuodessa

Tavallisesti oikeustieteellisestä valmistutaan 5–6 vuodessa. Mutta jos opinahjossa ei viihdy, rakastaa lukemista, tykkää opiskelusta ja on ahkera, voi yrittää samaa kuin Lotta Yli-Hukkala-Siira, 21. Hän nimittäin valmistui oikeustieteen maisteriksi Helsingin ylliopiston oikeustieteellisestä tiedekunnasta himpun yli vuodessa, kertoo Helsingin Sanomat.

Opintopisteiden vähimmäismäärä valmiille maisterille on 300. Yli-Hukkala-Siira keräsi niitä kaikkiaan 583.

Kurssiarvosanoissaan hän ylsi yli neljään, kun paras mahdollinen on viisi.

Lotta Yli-Siirala kertoo, että on elänyt opintojensa ohessa myös normaalia elämää. Hän muun muassa harrastaa pyöräilyä, ja nyt projektina on pyöräillä kesällä Pariisiin hyväntekeväisyyshengessä. Bilettämistäkään hän ei ole jättänyt väliin.

Yli-Siirala valmistui Kempeleen lukiosta keväällä 2019 Suomen parhaalla tuloksella: yo-todistuksessa oli kahdeksan laudaturia ja kaksi eximiaa. Tulos ei kuitenkaan riittänyt päämäärätietoiselle nuorelle naiselle, vaan hän korotti toisen eximian laudaturiksi.

Tulevaisuuden haaveissa siintävät esimerkiksi EU-asiantuntijan ja toimittajan ammatit.

Lotta Yli-Siirala listasi Helsingin Sanomien pyynnöstä viisi neuvoa opiskelutekniikan parantamiseen:

1. Kirjoita ylös, mitä pitää opiskella. Usein opiskeltavien asioiden määrä tuntuu tosi isolta, mutta realiteetit huomaa, kun kirjoittaa kaiken ylös.

2. Opiskele korkeintaan kahta eri aihetta päivän aikana.

3. Tee opiskelusta järkevää: katso joko luentoja tai lue tenttikirjaa, älä tee kahta asiaa yhtä aikaa vaan yhtä asiaa kerralla huolellisesti.

4. Tee realistinen luku- tai opiskelusuunnitelma ja sitoudu noudattamaan sitä.

5. Mieti, milloin voi mennä siitä, mistä aita on matalin. Aina ei ole pakko tavoitella parasta arvosanaa, joskus keskivertokin riittää.