Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies ja nainen vangittiin epäiltynä murhasta Helsingin Tapaninvainiossa – miehellä rikoshistoriaa useiden vuosien ajalta

Helsingin käräjäoikeus vangitsi keskiviikkona miehen ja naisen epäiltyinä Tapaninvainiossa tapahtuneesta henkirikoksesta. Noin 40-vuotiaan miehen ruumis löytyi roska-astiasta lauantaina.

Käräjäoikeus vangitsi epäillyt, 27-vuotiaan miehen ja 28-vuotiaan naisen, todennäköisin syin epäiltyinä murhasta. Syyte asiassa on nostettava 23. helmikuuta mennessä.

Henkirikos paljastui sen jälkeen kun hätäkeskukseen oli lauantaiaamuna tullut ilmoitus, jonka mukaan paritalon ulkoroskiksesta oli löytynyt verinen matto. Poliisit löysivät roska-astiasta kuolleena noin 40-vuotiaan miehen.

Epäillyt otettiin kiinni myöhemmin samana päivänä Kainuussa Suomussalmella, missä he olivat kirjautuneet hotelliin. Miehellä on osoite Helsingissä eri alueella kuin mistä ruumis löytyi. Naisella ei ole julkisia osoitetietoja.

Miehellä on aiempaa rikoshistoriaa useiden vuosien ajalta. Helsingin käräjäoikeudessa hän on ollut useita kertoja syytettynä muun muassa huumausainerikoksista. Nainen puolestaan on ollut tänä vuonna syytteessä petoksesta.

Mahdollinen suunnitelmallisuus selvityksessä

Henkirikoksen epäillään tapahtuneen perjantaina tai lauantaina. Poliisin mukaan tapahtunutta tutkitaan murhana raa'an ja julman tekotavan takia.

Esitutkinnassa on myös saatu viitteitä siitä, että tekoa oli saatettu suunnitella etukäteen. Tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Jari Koski korostaa kuitenkin, että tutkinta on vielä aivan alussa.

– Yksityiskohdat, että mitä, missä, milloin ja miten, ovat selvityksen alla vielä meilläkin. (Suunnitelmallisuus) on yksi asia, jota selvitetään, että oliko sitä vai ei, hän sanoi STT:lle keskiviikkona.

Koski ei tässä vaiheessa halua kertoa enempää henkirikoksen tekotavasta tai vastata kysymykseen siitä, oliko kyseessä paloittelumurha.

– En pysty näitä asioita vielä tarkemmin avaamaan.

Koski korostaa myös, että rikosnimike perustuu tämänhetkiseen arvioon ja kuten aina, se voi muuttua matkan varrella. Selvityksessä on myös se, onko epäiltyjen osallisuudessa tekoon eroa.

– Nyt esitetyillä syillä käräjäoikeus katsoi, että molempia epäiltyjä on esitutkinnan tässä vaiheessa syytä todennäköisin syin epäillä murhasta. Mutta mitkä heidän osallisuutensa tai roolinsa ovat olleet, siitä ei ikävä kyllä voi vielä esittää arvailuja julkisuuteen.

Poliisi vaitonainen kuulustelujen sisällöstä

Koski ei vielä halua kommentoida teon mahdollista motiivia. Hänen mukaansa uhri ja epäillyt tunsivat kuitenkin toisensa jollain tapaa.

– Kukaan ei ollut ventovieras toisilleen. Meillä on alustava käsitys uhrin ja epäiltyjen suhteesta, mutta ennen kuin siihen saadaan selvyys, pidättäydyn arvioimasta asiaa enempää.

Kosken mukaan henkirikoksen epäillään tapahtuneen roska-astian välittömässä läheisyydessä sijaitsevassa talossa, mutta ei siinä talossa, jolle astia kuuluu. Hän ei kerro, miten poliisi osasi yhdistää roskiksesta löytyneen ruumiin epäiltyihin.

Kosken mukaan epäiltyjen kuuleminen on päästy aloittamaan. Hän ei halua tässä vaiheessa paljastaa kuulustelujen sisältöä kuten sitä, ovatko epäillyt kiistäneet tai myöntäneet teon. Tutkinnassa on myös edelleen se, liittyykö asiaan vielä muita ihmisiä.

– Tässä vaiheessa esitutkintaa, kun tapahtuneesta on kulunut vasta muutama päivä, ei ole varaa olla siinä käsityksessä, että kaikki asiat olisivat selvillä. Siksi tätäkin asiaa selvitellään, Koski sanoo.