Maahantulon rajoituksia jatketaan joulukuun 19. päivään asti

Jos rajoitusten piirissä olevasta maasta tuleva ei ole saanut täyttä rokotussarjaa, hän voi päästä Suomeen vain välttämättömästä syystä. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA

STT

Ulkorajaliikenteen rajoituksia jatketaan joulukuun 19. päivään asti koronatilanteen takia, kertoo sisäministeriö. Ulkorajaliikenteellä tarkoitetaan Suomen ja Schengen-alueeseen kuulumattomien maiden välistä liikennettä.

Rajoitusten mukaan Suomeen saavat tulla EU- ja Schengen-maiden asukkaiden ohella EU:n vihreän listan maiden asukkaat. Vihreä lista koostuu maista, joiden tautitilanteen katsotaan olevan riittävän hyvä vapaan matkustamisen sallimiseksi EU:hun. Listalta on nyt poistettu Singapore ja Ukraina, ja sille on lisätty Indonesia.

Muista maista Suomeen voi tulla esittämällä todistuksen täydestä rokotussarjasta.

Jos rajoitusten piirissä olevasta maasta tuleva ei ole saanut täyttä rokotussarjaa, hän voi päästä Suomeen vain välttämättömästä syystä. Tällainen voi olla esimerkiksi paluu Suomeen tai muihin Schengen-valtioihin.

Kommentoi

Mainos: Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus

Lisäkasvua ulkomailta – kansainvälistymisstrategia syntyi Keuken kanssa

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut