Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KL: Finnairin lentäjällä koronatartunta – koneen henkilökunta karanteenissa Hongkongissa

Finnairin lentohenkilökuntaa on joutunut sunnuntaina koronaviruskaranteeniin Hongkongissa, kertoo Kauppalehti.

– Yksi lentäjä on antanut positiivisen koronavirustestin Hongkongissa, ja hänet on lähetetty sairaalaan. Kaksi muuta lentäjää ja muu kabiinihenkilökunta on lähetetty Hongkongin hallinnon karanteenikeskukseen, Finnairin Etelä-Kiinan-, Taiwanin- ja Filippiinien-aluejohtaja Stan Kwong kertoi Kauppalehdelle Hongkongissa.

Kauppalehti kertoo, että Finnairia voi odottaa Hongkongin hallinnon nykyisten sääntöjen mukaan jopa muutaman viikon lentokielto Hongkongiin, jos koronavirustapauksia ilmaantuu enemmänkin. Lehden tietojen mukaan perjantaina Hongkongiin saapui yksi koronavirustartunnan saanut henkilö Suomesta. Mikäli yhden lentoyhtiön lennoilla saapuu liian monta koronavirustartunnan saanutta henkilöä tietyn aikaikkunan puitteissa, määrätään lentokielto.

Kauppalehden mukaan koronaviruskaranteeniin joutuminen voi tarkoittaa sitä, että Hongkongissa oleva lentohenkilökunta ei pääse palaamaan kotimaahan ennen monen viikon karanteenin päättymistä. Hongkongin hallinto ei pääsääntöisesti anna karanteeniin joutuneiden henkilöiden poistua Hongkongista kesken karanteenin edes tyhjällä lennolla riippumatta siitä, onko henkilö missään vaiheessa antanut positiivista koronavirustestiä Hongkongissa ollessaan.