Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulutusluottoja nostettiin lokakuussa lähes ennätystahtiin

Suomalaiset kotitaloudet nostivat lokakuussa vakuudettomia kulutusluottoja kaikkiaan 320 miljoonan euron edestä, kertoo Suomen Pankki kuukausikatsauksessaan. Edelliseen kuukauteen verrattuna kulutusluottojen määrä kasvoi viidellä prosentilla ja viime vuoden lokakuuhun verrattuna yli 15 prosentilla.

Yhden kuukauden aikana vakuudettomia kulutusluottoja on otettu enemmän vain kerran, heinäkuussa 2020.

Vakuudettomien kulutusluottojen keskikorko oli lokakuussa 6,72 prosenttia. Taso nousi kesään verrattuna, sillä kulutusluottojen 10 prosentin korkokatto päättyi syyskuun lopulla.

Suomessa toimivien luottolaitosten kotitalouksille myöntämien kulutusluottojen kanta oli 16,6 miljardia euroa lokakuun lopussa. Niistä vakuudettomia oli 6,8 miljardia ja vakuudellisia 5,6 miljardia. Erilaisia ja tili- ja korttiluottoja oli 4,2 miljardia euroa.

Asuntolainojen nostotahti hidastui hiukan verrattuna viime vuoden lokakuuhun. Uusia asuntolainoja nostettiin nyt 1,9 miljardin edestä, mikä oli 111 miljoonaa euroa vähemmän kuin vuosi sitten. Sijoitusasuntolainojen osuus oli reilut yhdeksän prosenttia.

Koko asuntolainakanta oli lokakuun lopussa 106,3 miljardia, josta kahdeksan prosenttia on otettu sijoitusasuntoihin.