Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Veneturma vaati kymmeniä uhreja Nigeriassa – suurin osa lapsia

Ainakin 29 ihmistä kuoli veneturmassa Nigeriassa myöhään tiistaina. Turmaveneessä oli onnettomuuden sattuessa runsaat neljäkymmentä matkustajaa, suurin osa heistä 8–15-vuotiaita lapsia.

Seitsemän matkustajaa saatiin pelastettua veneen kaaduttua, palokunnan tiedottaja Saminu Abdullahi kertoi AFP:lle keskiviikkona. Pelastustyöntekijät olivat löytäneet siihen mennessä 29 ruumista.

Abdullahin mukaan kaatunut vene oli tarkoitettu kuljettamaan kahtatoista aikuista, mutta se oli ahdettu täyteen lapsia. Lapset olivat matkalla joen toisella puolella järjestettävään uskonnolliseen seremoniaan Kanon osavaltiossa.

Veneonnettomuudet ovat yleisiä Nigerian vesiväylillä. Niiden yleisimmät syyt ovat liian suuri matkustajamäärä, veneiden ylläpidon laiminlyönti ja huonot sääolosuhteet etenkin sadekaudella. Viime kuussa seitsemän 10–12-vuotiasta tyttöä hukkui heidän veneensä kaaduttua.

Yksi pahimmista tapauksista oli toukokuussa, jolloin yli 150 ihmistä katosi täyteen ahdetun veneen upottua Niger-joella maan luoteisosassa.