Valtioneuvosto hyväksyi valtion kaupallisen rokotetutkimusyhtiön perustamisen

Valtioneuvosto hyväksyi torstaina yleisistunnossaan valtion kaupallisen rokotetutkimusyhtiön perustamisen.

Rokotetutkimuskeskus Finvac Oy muodostetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n kaupallisiin rokotetutkimuksiin liittyvistä toiminnoista ja Tampereen korkeakoulusäätiön rokotetutkimuskeskuksesta.

Valtio omistaa perustettavasta yhtiöstä 51 prosenttia ja Tampereen yliopisto 49 prosenttia. Perustettavan yhtiön omistajaohjauksesta vastaa sosiaali- ja terveysministeriö.

– Yhtiön perustamisella on tarkoitus osaltaan taata ja vahvistaa suomalaista rokotetutkimusosaamista, jotta Suomeen ja maailmalle saadaan hyvin tutkittuja, vaikuttavia ja turvallisia rokotteita. Lisäksi tavoitteena on pandemian kaltaisiin terveysuhkiin varautuminen ja tutkimusinvestointien lisääminen Suomeen, sosiaali- ja terveysministeriö kertoo tiedotteessaan.

Hallitus esitti kaupallisen rokotetutkimusyhtiön perustamista viime vuoden marraskuussa. Esityksen taustalla on oikeuskanslerin toukokuussa 2019 antama päätös, jonka mukaan THL:n kaupalliset rokotetutkimuspalvelut ja rokotteiden hankinta tulisi selkeämmin erottaa toisistaan.

Yhtiön kotipaikka on Tampere. THL:n kaupallisen rokotetutkimustoiminnan ja Tampereen rokotetutkimuskeskuksen pääpaikat ovat nykyisinkin Tampereella.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut