Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pk-yrityksille uusi sadan miljoonan euron yhteisrahoitusohjelma

Euroopan investointipankki (EIP) ja valtio-omisteinen pääomasijoitusyhtiö Tesi ovat sopineet uudesta sadan miljoonan euron yhteisrahoitusohjelmasta, jolla rahoitetaan koronapandemiasta toipuvien suomalaisten pienten ja keskisuurten yritysten kasvua. Ohjelma otetaan käyttöön alkuvuodesta ja kohdistetaan pääasiassa innovatiivisiin pk-yrityksiin, joiden kasvu tyrehtyi pandemiassa ja joilla on hankaluuksia kerätä uutta pääomaa.

Molemmat osapuolet sijoittavat ohjelmaan 50 miljoonaa euroa. EIP:n rahoitus kuuluu Euroopan takuurahastoon, joka on osa viime keväänä sovittua 540 miljardin euron EU:n elvytyspakettia.

– Ohjelma kohdistuu EU:n talouskehitykselle tärkeiden strategisten alojen yrityksiin. Covid-19 on heikentänyt näiden yritysten mahdollisuuksia kerätä oman pääoman ehtoista rahoitusta, haitaten kasvua ja innovointia, sanoo EIP:n varapääjohtaja Thomas Östros tiedotteessa.